مزایا و معایب سیستم داکت اسپلیت

 

مزایای استفاده از سیستم داکت اسپلیت در مقایسه با سایر سیستم های تهویه :

  • استقلال کامل سیستم مطبوع در مقایسه با سیستم های مرکزی بالاتر بودن راندمان گرمایشی در مقایسه با رادیاتور و گرمایش از کف تقلیل حجم لوله کشی مسی در مقایسه با سیستم اسپلیت و همچنین کاهش حجم لوله کشی آب گرم در مقایسه با رادیاتور، گرمایش از کف، چیلر و مینی چیلر .
  • کوچکتر شدن داکت تأسیسات در ساختمان، استفاده از کانال کشی افقی زیر سقف در مقایسه با کولر آبی.
  • کوچکتر شدن کانال های توزیع هوا نسبت به سیستم کولر آبی به دلیل کیفیت مطلوب تر هوای تولید شده و حجم هوای کمتر .
  • قیمت تمام شده سیستم داکت اسپلیت با کویل آب گرم تقریباً یک دوم هزینه تمام شده سیستم های چیلر و مینی چیلر می‌باشد . برخی از تفاوت های داکت اسپلیت های موجود در بازار : در نمونه های موجود در بازار کنترل بازه حرارتی حالت گرمایش فقط با توجه به دور فن دستگاه قابل کنترل می‌باشد . اما در بعضی دستگاه های داکت اسپلیت علاوه بر وجود کنترل دور فن در سرعت، به دلیل اضافه شدن شیر سه راهی الکترونیکی در مسیر آب گرم می توان دبی جریان آب ورودی به کویل را نیز کنترل نمود در این حالت علاوه بر مدیریت بهتر بر حالت گرمایشی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می گردد .

در دستگاه های داکت اسپلیت به دلیل استفاده از جدا کننده روغن قابلیت لوله کشی بین یونیت داخلی و خارجی تا اختلاف ارتفاع 15 متر مقدور می‌باشد . در حالی که در اغلب دستگاه های موجود در بازار جهت رفع این مشکل از تله روغن استفاده می گردد که علاوه بر بازده کمتر در دراز مدت کارایی خود را از دست داده و نهایتاً منجر به بروز مشکل در کمپرسور و سوختن آن می گردد . امکان تولید سرمایش در دمای بیرونی 8 درجه سانتی گراد به بالا استفاده از فین های آنتی اکسیدان جهت جلوگیری از خوردگی و پوسیدگی کابینت گالوانیزه با پوشش پلی است کم صدا و کم مصرف دسترسی آسان به فیلتر هوای قابل شستشو از پایین دسترسی به دمنده و موتور بدون نیاز به جدا کردن کامل قطعات برای تعمیرات دارا بودن کوچک ترین ابعاد یونیت داخلی در مقایسه با سایر دستگاه­ها از این نقطه نظر دستگاه داکت اسپلیت بیشترین سازگاری را با معماری و طراحی فضای داخلی فضای مورد استفاده می کند .

معایب استفاده از داکت اسپلیت

  • کنترل زوم ندارد، هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن می­شود تمام فضا اعم از سالن و اتاق های خواب هم دما می شوند. با وجود ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است دمای هوا اندازه گیری می­شود و این از بزرگترین معایب سیستم داکت اسپلیت است.
  • در مقایسه با مینی چیلر یا چیلر مصرف برق آن تا حدودی بالاتر می‌باشد ولی نسبت به اسپلیت دیواری مصرف برق آن کمتر می‌باشد.
  • در اکثر داکت اسپلیت ها صدای دستگاه آزار دهنده می‌باشد . برای این عیب راه حل مهندسی پیشنهاد خواهد شد

فاکتورهای مهم در انتخاب سیستم داکت اسپیلیت

  • انتخاب دستگاه
  • اجرای درست و اصولی

برای بهره مندی ازبالاترین کارایی سیستم داکت باید اجرای کانال کشی و لوله مسی توسط افراد مجرب انجام شود. به راحتی میتوان گفت 50 درصد کارایی دستگاه وابسته به اجرای اصولی دستگاه است.

از معایب دستگاه داکت اسپلیت می توان به خیزش باد کم و انتقال صدا در همه ی برندهای موجود در بازار اشاره کرد که متأسفانه به دلیل چشم پوشی شرکت ها از این مسأله به آن توجهی نمی شود البته این به این معنا نیست که این دستگاه کارایی مناسبی ندارد بلکه مقصود این است که در فضا های Out Door بدون دیوار و سالنی استفاده از آن توصیه نمی شود، همچنین به دلیل اشغال فضای زیاد در ساختمان های مسکونی مشکلاتی را ایجاد می کند . در فضا های بزرگ نیز داکت اسپلیت کاربرد چندانی ندارد، زیرا برای فضا هایی که نیاز به تناژ تبرید بالا دارند، داکت اسپلیت طراحی نشده است هر چند متأسفانه گاهی شنیده می شود که برخی، داکت اسپلیت را بیش از ظرفیت واقعی می فروشند .

راه حل صدای داکت اسپلیت

امروزه داکت اسپلیت ­ها به عنوان یکی از رایج ترین سیستم­ های تهویه آپارتمانی به شمار می‌آیند که به علت فوائد و مزایای مختلف، آن ها را در بسیاری از پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می دهند. از جمله مزایای استفاده از انواع داکت اسپلیت ها در پروژه ها، مجزا نمودن هزینه های مصرف انرژی از شارژ عمومی ساختمان است که منجر به مدیریت مستقیم مصرف کننده و اشراف آن بر میزان استفاده و نحوه ی استفاده در زمان معین می‌باشدکه ازنتایج آن میتواند بهینه سازی مصرف انرژی باشد . امّا با وجود این فایده و دیگر فواید استفاده از سیستم های تهویه آپارتمانی، متأسفانه یک معضل و عیبی که در اینگونه سیستم ها در ایران وجود دارد صدای مزاحم ناشی از الکتروموتور فن داکت ها است که به دلیل تعبیۀ آن درسقف کاذب آپارتمان ها یا مانند آن و یا جایی نزدیک به اتاقها مانند بالکن که در بسیاری از موارد باعث سلب آسایش وآرامش وحتی آزار دهنده است و ظاهراً گریزی از آن نیست. هرچند اقداماتی برای رفع این مشکل شده است ولی هنوز بطور کامل رفع نشده چرا که عمدتاً کارفرمایان به علل متعدد از قبیل عدم تصمیم گیری اولیه، کمبود جا، اختلاف سلیقه، عدم آشنایی با جزئیات فنی داکت اسپلیت ها، محلِ تعبیه و کارگزاری داکت اسپلیت ها را در داخل آپارتمان پیش بینی می کنند که نتیجۀ آن مشکلاتی است که بعد ها مصرف کننده با آن مواجه می شود .برای حل این مساله مهم بحث طراحی و اجرای زیرساختار و همچنین طراحی دریچه مکش و همچنین استفاده از الکتروموتورهای اینورتر از جمله مسائلی است که به رفع این مشکل کمک میکند که باعث افزایش راندمان وسطح کیفی و همچنین ارتقاء درمدیریت مصرف انرژی و افزایش عمر الکترو موتورفن می­شود و با آسایش و آرامش موفق به گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع محیط زندگی خود شوند جایی را که نامش مسکن است و بایست باعث سکون و آرامش گردد .

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر