در این مطلب سیستم های تهویه مطبوع صنعتی را معرفی می نماییم.
اسپلیت
اسپلیت یا کولر گازی یکی از سیستم های تهویه مطبوع است که به وسیله سیکل تبرید تراکمی عملکرد تهویه را انجام می دهد . این سیستم DX بوده و برای پروژه های مسکونی، اداری و تجاری کاربرد دارد. این سیستم در چهار مدل دیواری ، ایستاده ، کاستی و پرتابل عرضه می شود. تمامی مدل ها ، دارای قابلیت سرمایش و گرمایش می باشند. تفاوت مدل های On/Off و اینورتر در نوع عملکرد موتور می باشد ، وجود اینورتر در این سیستم سبب بهبود عملکرد سیستم و کاهش مصرف برق می شود.
کمپرسور اسپلیت های گرین از نوع روتاری می باشد، از ویژگی های این نوع کمپرسور میتوان به میزان دسی بل صدای کم و مصرف برق کم اشاره کرد.
دیواری : این نوع اسپلیت گرین در دو مدل اینورتر و On/Off عرضه می شود ، هر کدام دارای ظرفیت های BTU30،24،18،12،9 می باشند
ایستاده: این نوع سیستم برای سالن های بزرگ، مجتمع های تجاری و رستوران ها استفاده کرد که در ظرفیت های 36، 48، 60 BTU هزار ارائه می شود از مزایای این نوع اسپلیت می توان به قدرت پرتاب باد بالا وقابلیت نصب آسان اشاره کرد
پرتابل: اسپلیت پرتابل همانطور که از اسمش پیداست قابلیت جابجایی و حمل آسان را دارد، این نوع سیستم کندانسور جداگانه ندارد و کل سیستم در یک یونیت طراحی شده است ، این امر سبب راحتی حمل و نقل و نصب آسان می باشد. برای نصب این سیستم شما فقط نیاز به برق و یک لوله خرطومی خواهید داشت.
کاستی : نوع دیگری از اسپلیت کاستی چهار طرفه می باشد که به صورت سقفی نصب می شود و برای محیط های اداری و تجاری کاربرد دارد.
داکت اسپلیت
یکی از محبوب ترین سیستم های تهویه مطبوع داکت اسپلیت می باشد ، دلیل این محبوبیت مستقل بودن این سیستم برای هر واحد مسکونی ویا اداری است اگرچه امکان کنترل فضای داخلی واحد به صورت مجزا امکان پذیر نیست.
این سیستم متشکل از یک یونیت داخلی سقفی توکار است که به فضاهای داخل واحد، کانال کشی می شود. برای گرمایش این سیستم نیز میتوان از یک کویل آب گرم که به پکیچ یا موتورخانه متصل می شود استفاده کرد.
VRF
یکی از پیشرفته ترین سیستم های تهویه که عملکرد تقریبا مشابه اسپلیت دارا هستند VRF ها می باشد ، با این تفاوت بزرگ که یک یونیت خارجی قابلیت اتصال به چندین یونیت داخلی را دارا می باشد . این سیستم دارای قابلیت های مختلف از جمله تنظیم دمای مورد نظر هر اتاق به صورت جداگانه می باشد . تمامی مدل های VRF گرین اینورتر بوده و دارای مصرف برق کمتری نسبت به سایر برند ها دارند.
VRF های شرکت گرین در دو مدل GRV به ظرفیت های 85،95،115،137،155،168،191،210 هزار BTU و مینی GRV به ظرفیت های 60،76،95 هزار BTU ارائه می شود
چیلر مدولار
چیلر سیستمی مرکزی غیر DX است ، این سیستم برای مصارف صنعتی ، تجاری، اداری و مسکونی کاربرد دارد. بعنوان مثال یکی از کاربردهای این سیستم در صنعت، از آب سرد تولید شده توسط چیلر برای خنک سازی خطوط تولید استفاده می شود و یا برای مسکونی و تجاری به یونیت داخلی نظیر فن کویل و هواساز متصل کرد.
چیلرهای گرین دارای دو مدار تبرید می باشند تا درصورت اشکال در یک مدار، مدار دوم بدون مشکل به کار خود ادامه دهد. چیلر های گرین هواخنک بوده، در سیستم هواخنک ، خنک سازی کندانسور با هوا انجام می شود. چیلر های گرین قابلیت سری شدن تا 16 یونیت خارجی را دارا می باشند
فن کویل
فن کویل یک دستگاه هوارسان می باشد که دارای کویل آب می باشد،در این سیستم با اتصال به چیلر ، آب سرد و با اتصال به پکیج یا موتور خانه، آب گرم مورد نیازش تامین می شود.
برخی مشتریان این دستگاه را فقط برای گرمایش یا سرمایش تهیه می کنند که در مدل های کاستی چهارطرفه، یک طرفه، دیواری، سقفی توکار، سقفی-زمینی و کانالی اشاره کرد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مجله آوش که در مورد انواع فن کویل منتشر شده است مراجعه کنید.
هواساز
یکی از هوارسان هایی که اغلب برای مصارف صنعتی و بیمارستان ها استفاده می شود، هواساز می باشد ، قابلیتی که این نوع هوارسان را با فن کویل تمایز می دهد،امکان اضافه کردن فیلتراسیون و تامین افت فشار بالاتر و یا امکان اضافه کردن هوای تازه می باشد. هواساز متشکل از کویل آب و فیلتر می باشد که با توجه به نیاز کارفرما فیلتر برای آن طراحی می شود. نوعی دیگر از هواساز که برای محیط های بیمارستانی و اتاق های تمیز استفاده می شود، هواساز هایژنیک می باشد. میتوانید برا کسب اطلاعات بیشتر راجع به این نوع هواساز به مجله آوش مراجعه کنید.